Loading...

Welkom bij de European en Indoor Music Games.

Drum Corps Europe heeft twee type competities welke ze samen met haar nationale partners organiseert, De Indoor Music Games en de European Music Games. Op de laatste zaterdag van september organiseert ze de DCE European Championships.

Indoor Music Games

Elke show bestaat uit twee onderdelen, de DCI SoundSport categorie en de Indoor Music Games. Beide hebben het doel om beginnende of opnieuw opgestarte verenigingen weer terug te laten komen in een competitievorm, op een niveau waarbij de competitievorm past bij de groep op dat moment. Het kan ook zijn dat verenigingen willen deelnemen welke opnieuw gevormd worden in een langer proces. Dit komt doordat deze vorm van competitie veel minder verwacht van de leden/groep dan een normale showband of drum corps competitie.

Lees verder

European Music Games

De European Music Games is een showcompetitie welke elke zomer wordt gehouden in diverse Europese landen. Amerikaans-georienteerde showkorpsen, drum & bugle corps, maar ook traditionele korpsen strijden tegen elkaar in deze competitie. Zij brengen innovatieve shows welke bestaan uit een energieke combinatie van muziek, dans en choreografie. De fanatieke muziekanten halen het beste uit zichzelf voor een gekwalificeerd juryteam en enthousiaste bezoekers.

Lees verder

DCE Championships

De Europese kampioenschappen van DCE zijn het hoogtepunt van de European Music Games. De beste verenigingen uit heel Europa strijden allemaal om de Europese titel in de Premier Class (alle leeftijden) en Junior Class (tot en met 16 jaar oud) binnen te halen. De Europese kampioenschappen vinden elk jaar plaats op de laatste zaterdag van september.

Lees verder

Laatste nieuws

The Company wint DCUK Birmingham

11 September 2017

Gisteren heeft The Company DCUK contest Birmingham gewonnen met een score van 83.200 en staat daarmee aan kop van de EMG Ranking. Beeches won de tweede plaats met 71.650 punten. 

Jubal en Jong Jubal winnen Dutch Music Games Championships 2017

10 September 2017

Gisteren hebben zowel Jubal als Jong Jubal de Dutch Music Games Championships 2017 in Dordrecht gewonnen. Na een nagenoeg droge competitiedag liet de vereniging uit Dordrecht zien dat ze klaar zijn om de competitie in Kerkrade over drie weken aan te gaan.

European Music Games 2017 gaan verder in Duitsland en Ierland

1 September 2017

Dit weekend gaan de European Music Games gaan morgen verder in Hameln, Duitsland en Mullingar, Ierland. Op zaterdag vinden twee wedstrijden plaats, namelijk de German Open en de IMBA Championships.

Ontmoet onze cast

Jong-Holland Junioren

Zwijndrecht, NetherlandsCadence Juniors

Guildford, Surrey, United KingdomKidsgrove Scouts

Kidsgrove, United KingdomBeatrix'

Hilversum, NetherlandsComets

Coseley, United KingdomJong Beatrix

Hilversum, NetherlandsConcord AllStars

Sheffield, United KingdomDe kaartverkoop voor de DCE Championships 2017 is gestart op 1 mei 2017 om 21:00 CEST / 8pm GMT.

Neem ook deel aan de DCE Championships 2018

Wees er zeker van dat je alle informatie op tijd hebt om deel te kunnen nemen aan de volgende DCE Championships met je vereniging. Neem contact met ons op via info@drumcorpseurope.org

Lees verder